Латекс (latex) перниците се изработени од 100% чист и природен латекс. Се добиваат од каучово дрво и важат за најдобрите природни перници без никакви додатоци при изработка. Станува збор за дефинитивно најдобрите aнти-бактериски и анти-алергенски перници.

Се одликуваат со идеална мекост и нудат правилна анатомска положба на вратот и главата. Поради специфичниот молекуларен состав секогаш ја задржуваат оригиналната форма и еластичност. Со вентилациските канали овозможуваат подобар проток на воздух, што го сведуваат потењето на минимум. Не се токсични и се премногу ефикасни за луѓето кои имаат проблеми со ‘рчење.

Се прикажуваат сите 2 резултати